Laatste nieuws

Limburgers Op Gezond Gewicht

30 augustus 2014 | Wij zijn blij dat de provincie Limburg er voor kiest om de gemeenten te stimuleren tot een integrale aanpak om de burgers van Limburg op gezond gewicht te krijgen. De JOGG-aanpak, richt zich op jongeren (0-19) en maakt onderdeel uit van dit plan. De provincie moedigt de gemeenten dan ook actief aan, om in navolging van o.a. Maastricht, Brunssum, Roermond en Heerlen, met de JOGG-aanpak aan de slag te gaan.
Lees verder >

De gezonde keus de makkelijke keus: supermarkten met snoepvrije kassa's

29 augustus 2014 | Het Convenant Gezond Gewicht vindt het positief dat Lidl heeft besloten bij de kassa gezonde producten aan te bieden in plaats van snoep. Maar het is een eerste stap. Wij gaan er van uit dat de andere kassa’s volgen en roepen andere supermarkten op dit voorbeeld te volgen.
Lees verder >

Lowlands Festival gaat voor: de gezonde keuze, de gemakkelijke keuze

14 augustus 2014 | Hans Kuipers: ‘Het Lowlands Festival streeft ernaar de bezoeker een verrassend en gezond foodaanbod te presenteren, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van biologische, verse en diervriendelijke producten. Bij het samenstellen van het foodassortiment wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de doelgroep. Gezonde voeding past daarbij.
Lees verder >